AA
Sajtóközlemény 2021. 04. 22.

2021. április. 22

Bár az egyik helyi hírportál vezércikkben közölte szerda délután, hogy a hónapok óta a vállalat átvételén ügyködő - a város életét néhány napja megbénító és felbérelt biztonsági őrökkel a gyárra támadó - ukrán kisebbségi tulajdonosi kör új cégvezetőt nevezett ki, az igazság az, hogy szó sincs új cégvezető kinevezéséről a DUNAFERR-nél. Erre egyébként sem lenne semmilyen jogi alapjuk a társasággal semmilyen kapcsolatban nem álló álképviselőknek.

Álmeghatalmazások, álképviselők, álközgyűlések és valódi „verőemberek” után, ezúttal „fake-news”-zal és valódi álcégvezetővel állt elő az ukrán kisebbségi tulajdonosi kör. Azután, hogy múlt pénteken biztonsági őrökkel akarták elfoglalni a gyárat, most egy április 21-i csínytevést eszeltek ki az álcégvezető bemutatásával.

Ahogyan az agresszív támadásnak és az eddigi követeléseiknek, úgy az álcégvezető kinevezésnek sincs semmilyen jogi alapja – még a cikkben szereplő, a gyárépület parkolójában készített közepesen rossz minőségű fotó sem számít annak.

A DUNAFERR ezúton szeretné megnyugtatni a vállalat munkavállalóit, üzleti partnereit és az ukrán szappanopera követőit, hogy semmilyen változás nem történt a cég irányításában, így új cégvezető sem került kinevezésre.

Az álhírben bemutatott álcégvezető, sem a DUNAFERR cégkivonatában, sem más, a vállalathoz kötődő hivatalos okiratban vagy cégjogi dokumentumban nem szerepel. Mindez az ukrán kisebbségi tulajdonosok és megbízottjaik által terjesztett és a vállalat körüli bizonytalanság további fokozását célzó kitaláció.

Sajnálatos, hogy a DUNAFERR-nek ezzel kell foglalkoznia, de természetesen a vállalat minden jogi lépést és szükséges feljelentést meg fog tenni ez ügyben is.